Home > Triathlon 2019

Zwemmen - Fietsen - Lopen. In drie smaken

Triathlon Huizen kent drie verschillende afstanden: de Olympische afstand, de Kwart, en de Achtste. Iedere afstand kent zijn eigen charmes en specialisaties. In totaal doen er maximaal 600 triatleten mee, 200 per afstand.

De starttijden van de verschillende afstanden zullen zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.

Zwemmen - Fietsen - Lopen. In drie smakenDe Olympische afstand

Deze wedstrijd begint met 1500 meter zwemmen in het heldere water van de Haven van Huizen. De snelste triatleten raffelen dat ruim binnen de 25 minuten af. Daarna volgt het fietsen: 40 kilometer door Blaricum en Huizen met meerdere beklimmingen van de Tafelberg en het Huizerhoogt. Na iets minder dan een uur fietsen kan de fiets al weer ingeruild worden voor de loopschoenen. Het parcours van 10km bestaat uit twee ronden van 5 kilometer door het mooie bos van de Wolfskamer en duurt voor een topatleet iets langer dan 30 minuten. Binnen twee uur na de start passeert de winnaar juichend de finish.

De Kwart afstand

De Kwart lijkt sterk op de Olympische, met een verschil: het zwemmen is 1000 meter in plaats van 1500 meter. Waar de Olympische vaak de nationale toppers trekt, is de kwart meer geschikt voor de geoefende traitleet met minder zwemervaring.

Zwemmen - Fietsen - Lopen. In drie smakenDe Achtste afstand, ofwel de sprint

De Achtste is logischerwijs de helft van de Kwart: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, en 5 kilometer lopen. Deze afstand trekt vooral beginnende triatleten en de sprintspecialisten.

Tijdregistratie

Voor de tijdregistratie maken wij gebruik van Championchip en MyLaps. Een Championchip is een tansponder in een waterdichte plastic behuizing. De deelnemers dragen deze met een bandje om de enkel. Tijdens de wedstrijd fietsen of lopen zij over diverse matten met receptoren. MyLaps verzorgt de registratie van die tussentijden en einduitslagen. De uitslagen van de wedstrijd staan nog dezelfde avond online.

Zwemmen - Fietsen - Lopen. In drie smakenTopsfeer, en goed verzorgde accommodaties

Niet alleen de winnaars, maar alle deelnemers zijn voor ons belangrijk. Elke deelnemer zal langs het parcours ervaren dat de bewoners van Huizen en Blaricum de triatlon een warm hart toedragen. Alle deelnemers worden door de speaker op een heldenontvangst getrakteerd bij het bereiken van de finish. Na de finish is er een gelegenheid gecreëerd waar de deelnemers nog even kunnen nagenieten en napraten over de geleverde prestatie. Dat alles natuurlijk met een verfrissing en een gezonde snack.

Wij zorgen ook op de diverse locaties voor een sfeervolle omlijsting. Bij de wisselzone is goed verzorgde kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Alle deelnemers ontvangen een unieke herinnering. Fotografen maken op de wedstrijddag bij de verschillende onderdelen foto’s. Van alle deelnemers worden finishfoto’s gemaakt welke de week na de wedstrijd op onze website gepubliceerd worden en gratis gedownload kunnen worden.

Maak ook kennis met de sfeervolle Triathlon Huizen: schrijf je in!

 

Programmaboekje 2018